Home   »   Doel

Doel

MKB Montferland biedt ondernemers uit de gemeentelijke kernen de gelegenheid om te netwerken en zaken te doen. Ondernemers/eigenaren die in Montferland hun bedrijf hebben of er wonen zijn welkom als lid.

 

Waarom netwerken
Bij het succesvol en plezierig ondernemen gaat het – naast winst en dagelijkse bedrijfsvoering – om welzijn van mensen, inspiratie en nieuwe ideeën. Eén van de succesfactoren van een onderneming is samenwerking met andere ondernemers. Elkaar kennen, op de hoogte zijn van elkaars ontwikkelingen, de weg wijzen waar dat mogelijk is. Dit kan ontstaan wanneer ondernemers regelmatig een goed gesprek en samen activiteiten hebben in een ongedwongen sfeer. Dat maakt MKB Montferland onder andere mogelijk met tien ‘ondernemersavonden’ per jaar.
Potentiële leden zijn van harte welkom om tijdens een van onze bijeenkomsten kennis te komen maken.

 

De vereniging doet meer
De vereniging is namens ondernemers aanspreekpunt en gesprekspartner van de gemeente Montferland en de Kamer van Koophandel. Het gaat dan om algemene belangen van ondernemers binnen de gemeente. Wij behartigen geen belangen van individuele ondernemers.

 

MKB Montferland fungeert  aanvullend naast de bestaande ondernemersverenigingen binnen de gemeente. Door samenwerking is er de mogelijkheid elkaar te versterken.

 

Effect op samenhang
De gemeente Montferland kent twaalf kernen. MKB Montferland zet binnen de gemeente ontwikkelingen in gang, die de samenhang en het gemeenschapsgevoel bekrachtigen en stimuleren. Ondernemers worden gestimuleerd om in hun directe omgeving zaken te doen, als dat realistisch  en passend is. Daarmee wordt een positieve bijdrage geleverd aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

Over de grenzen
Als ondernemersvereniging voor MKB Montferland sluiten wij vanzelfsprekend aan bij de plaatselijke cultuur. Tegelijkertijd vinden wij het vanuit ondernemerschap belangrijk om over de grenzen van Montferland te kijken. Dit doen we door sprekers te vragen lezingen te geven over voor ondernemers interessante, actuele of relevante thema’s. Daarnaast wordt samengewerkt en vindt overleg plaats met andere ondernemersverenigingen uit de regio.

 

Openheid en inzage
Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering, geeft het bestuur graag inzage in en toelichting op de ontwikkelingen van de vereniging. Ook is er in deze vergadering volop gelegenheid om visie en
ideeën kenbaar te maken en van gedachten te wisselen met het bestuur. Opkomst van geïnteresseerde en betrokken leden stellen wij zeer op prijs.

 

MKB Montferland biedt

10 ondernemersavonden per jaar, waaronder

  • een algemene vergadering
  • een barbecue
  • lezingen door leden en externe sprekers
  • workshops
  • bedrijfsbezoeken

 

Suggesties van onze leden zijn altijd welkom.

 

Een up to date website waarop bedrijfsgegevens van de leden vermeld staan en waar u informatie kunt vinden over afgelopen en komende bijeenkomsten.

Het MKB Montferland Magazine, waarin leden zich door advertenties en redactionele artikelen kunnen profileren bij alle 1500 ondernemers in de gemeente Montferland.

Mogelijkheid tot deelname aan de jaarlijkse B2B beurs De Liemers  in Duiven.