Ondernemers van MKB Montferland ontbeten dinsdag 14 mei met elkaar. Daarna gaven drie leden een presentatie over hun werk. Toevallig drie mannen met een technisch beroep. Zij wisten hun presentatie voor een breed publiek aantrekkelijk te maken. 

 

Architect Piet van der Putten liet zien wat hem inspireert. Bijvoorbeeld hoe de gulden snede overal kan worden toegepast en over biomimicry, ofwel het imiteren van de natuur. Een voorbeeld daarvan is hoe de techniek van een termietenheuvel airconditioning kan vervangen. Yoga is voor Piet een grote inspiratiebron. Het is de droom van Piet om een yogawoning, een optimaal rustige woning, te ontwerpen. pietvanderputten.nl 

 

Het werk van Joris Brouwer bestaat uit meten en analyseren, met name van bewegingen. Zo hielp hij een producent van hoefijzers door gegevens over bewegingen van paarden te verzamelen met sensoren op de hoeven. Door krachten van sporters te meten, verbetert hij prestaties. In dit project werkt Joris met krachtsensoren, acceleratiesensoren en gyroscopen.. Zijn eigen hobby karten werd ook onder de loep genomen om het talent van hem en zijn vrienden te ontwikkelen. 

joris-brouwer-consultancy.nl 

 

De ondernemers kregen een kijkje in de wondere wereld van 3D ontwerpen. Arjan Wanders vertelde hoe deze techniek de kans op fouten tijdens het bouwproces minimaliseert. Een wijziging, zoals het verplaatsen van een raam of deur, wordt namelijk in alle tekeningen doorgevoerd, terwijl dat in het verleden overal handmatig gedaan moest worden. Het tekenwerk van alle betrokkenen wordt geïntegreerd, zowel bouwkundig, constructief als water en energie. 

aw3d.nl

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland