Als advocaat arbeidsrecht en ondernemingsrecht bij Stelvio staat Joost Bruins 24 uur per dag klaar voor zijn cliënten. Soms staat hij werknemers bij, soms werkgevers. Met een schappelijk uurtarief, omdat er geen duur kantoor en veel medewerkers betaald hoeven te worden. Als mensenmens zoekt Joost Bruins het liefst de minnelijke weg. Procederen is het laatste redmiddel.

Tijdens de netwerkavond van MKB Montferland vertelde Joost over ontslagrecht. We hoorden hoe belangrijk het is om voor elke werknemer een dossier aan te leggen. Zeker sinds op 1 juli 2015 nieuwe wetgeving van kracht werd is het moeilijker geworden om afscheid van een medewerker te nemen. Als werkgever moet je heel goed kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om een medewerker die niet kan of niet wil functioneren in jouw bedrijf te laten slagen.

Doorspekt met praktijkvoorbeelden boeide Joost het publiek met zijn verhaal over het disfunctioneren (niet kunnen) of verwijtbaar handelen of nalaten (niet willen) van medewerkers. Maar daarbij waarschuwde hij wel dat een werkgever ook verantwoordelijkheid draagt voor het goed functioneren van medewerkers, bijvoorbeeld door te zorgen voor scholing of mediation.

Speciaal voor de ZZP’ers in de zaal legde Joost de wet DBA nog even uit, waarmee de belastingdienst bepaalt of er sprake is van zelfstandig ondernemerschap of een arbeidsovereenkomst. Hij waarschuwde dat tot 1 januari 2018 geen handhaving plaatsvindt, maar de wet wel degelijk wordt toegepast als een partij als ‘kwaadwillend’ wordt gezien.

Na de presentatie van Joost Bruins konden de aanwezige ondernemers bij Café De Gracht nog netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Joost Bruins – Stelvio advocaten | mediators
www.stelvioadvocaten.nl
bruins@stelvioadvocaten.nl
06-55785606

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland