De leden van MKB Montferland konden dinsdag 7 maart (na een korte ledenvergadering) genieten van een leuke samenwerking tussen topkok Tom Lamers en de keukenbrigade van Havezathe Carpe Diem.

Tom maakte live vier heerlijke, verfijnde gerechtjes, dat konden de aanwezigen dankzij Kamphorst Geluid en Licht Verhuur en Verkoop op een groot beeldscherm goed volgen. Een week ervoor was hij al met de voorbereiding begonnen! Tomaatjes en komkommer marineren, mayonaise maken met ingelegde augurkjes. Tom is er duidelijk over. Topgerechten maak je met top-ingrediënten. Die ingrediënten koopt hij graag in de Liemers. Daarover schreef Chef de Partie bij De Kromme Dissel in Heelsum samen met collega Sierk Buwalda ook een boek: Lekker op z’n Liemers.

De keukenbrigade van Havezathe Carpe Diem zorgde ervoor dat alle aanwezigen hetzelfde gerechtje konden proeven. En ook zij kregen complimenten voor de mooie opmaak. Dat had Tom ze ‘s middags even voorgedaan.

Op de foto’s ziet u voorbijkomen:
Een amuse van Havezathe Carpe Diem: zacht gegaard buikspek (van bijna buurman Sanders Hof) met geitenkaas (van de buren van Geitenhouderij Elshof) met een gelei van Pedro Xeminez.

Vitello Tonato van zacht gegaarde kalfsmuis met een rouleau van tonijn, begeleid door een mayonaise met ingelegde augurk en krentomaatjes (tomaatjes die zijn gemarineerd en gedroogd).
Gazpacho op zoek naar de lente, alle ingrediënten van de bekende Spaanse soep als gelei, mousse en afzonderlijk op verschillende manieren bereid.
Een kalfshaasje in Nigeriaanse Curry, met prei en paprika van de barbecue, een zalf van artisjok, rode wijnjus en olie van het blad van pandanrijst.
Een parel van witte chocolade. Gebaseerd op het zondagmiddag bezoek aan zijn oma, waar Tom vroeger droge cake, gekonfijte sinaasappel, witte chocolade en Napoleon snoepjes kreeg.

De foto’s zijn gemaakt door Dies Goorman van Fotostudio Didam Dies Goorman

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland