Ondernemers krijgen op allerlei gebieden te maken met wet- en regelgeving. Zeker voor een ondernemer met personeel is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving rondom arbeidsomstandigheden. Maar ook als ZZP-er heb je te maken met de Arbo-wet.

 

Tijdens de netwerkbijeenkomst van 3 september bracht Anne Peters van Veiligheid@Work de leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Arbo. Meggie Strikkeling van Stok Didam vertelde over het belang van jaarlijkse keuringen van materieel door erkende keuringsbedrijven. Deze keuring is ook voor verzekeringsmaatschappijen van belang als bewijs van zorgvuldigheid wanneer er toch eens iets mis gaat. En over aansprakelijkheid in het kader van arbeidsomstandigheden, kon Bas Loeters de leden uitleggen hoe de (financiële) schade zo beperkt mogelijk kan blijven, als er toch eens iets mis gaat.

 

Door samen met specialisten als bovengenoemde MKB Montferland-leden te zorgen voor een goed arbobeleid, creëer je als ondernemer een gezond werkklimaat. De positieve uitwerking hiervan op ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid draagt daarmee direct en indirect bij aan een beter bedrijfsresultaat.

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland