Elk jaar veilt MKB Montferland een vaatje haring tijdens de jaarlijkse barbecue van de ondernemersvereniging. Leden doneren briefjes van € 5,- tot de wekker gaat en degene die het laatst een briefje in de ton heeft geworpen, wint een vaatje haring. Dat vaatje haring mag de ondernemer niet zelf houden, maar wordt uitgedeeld. Winnaar Bennie Fielt van Autobedrijf Fielt trakteerde op haring tijdens de eerste bijeenkomst Maatwerk Democratie, een initiatief van burgemeester Peter de Baat. Op maandag 19 juni ging de Montferlandse burgemeester in gesprek met burgers. Peter de Baat opende de bijeenkomst met de opmerking: “Geen maatwerk zonder maatje.”

 

Zo’n 50 inwoners uit Didam waren aanwezig bij deze bijeenkomst. Over een scala aan onderwerpen deelden zij hun mening, kennis en ervaring met de burgemeester en de gemeente Montferland, die graag naar haar inwoners luistert. Edwin Sap, voorzitter van MKB Montferland was ook uitgenodigd voor deze bijeenkomst. In overleg met Bennie Fielt werd besloten de haring aan deze betrokken burgers uit te delen als smakelijk begin van een inspirerende bijeenkomst. Hoewel veel deelnemers net gegeten hadden, vond de overheerlijke haring gretig aftrek. De haring werd ter beschikking gesteld door Vishandel Wennekes uit ‘s-Heerenberg.

 

Opbrengst vaatje voor Brede School Zuidzon

De opbrengst van het vaatje gaat naar een goed doel. Dat was dit jaar Brede School Zuidzon uit Didam. Het ‘eerste vaatje’ haring bracht € 820,- op. De school moet het bedrag uitgeven aan iets extra’s voor de kinderen. “Ze mogen er niet het dak van repareren,” zei Edwin Sap. “Het geld moet echt besteed worden aan iets voor de kinderen, buiten de normale uitgaven.” Een blij verraste schooldirecteur Marjolein Wenting moest nog even nadenken over het doel.

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland