Op 22 juni deelde Micha Franck van Miefra Brandbeveiliging de door hem gewonnen nieuwe haring uit bij Woonzorgcentrum Sydehem in Zeddam. Tijdens de jaarlijkse barbecue van MKB Montferland op 7 juni won Micha symbolisch het vaatje nieuwe haring bij een Amerikaanse veiling. De nieuwe haring is sinds 15 juni verkrijgbaar.

De veiling bracht deze keer € 1170 op. Dit bedrag gaat naar Technoplaza, een technieklokaal voor basisscholen in de Liemers.

Het vaatje werd ter beschikking gesteld door Vishandel Wennekes uit ‘s-Heerenberg en werd door Dave Wennekes hoogstpersoonlijk gebracht. “De natuur is ons goed gezind geweest dit jaar”, vertelt de in de hele regio bekende vishandelaar, “Want de haring is mooi volvet.”

Micha Franck is een startende ondernemer. Hij was al jarenlang vrijwilliger bij de brandweer in ‘s-Heerenberg en werkte bij een landelijk opererend bedrijf in de brandbeveiliging. Hij merkte bij zichzelf de behoefte op om bedrijven en instellingen te adviseren en te zorgen dat de brandbeveiliging er volgens de landelijke richtlijnen in orde is. Speerpunten zijn duurzaamheid, niet eerder vervangen dan noodzakelijk en met de klant meedenken.

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland