De leden van MKB Montferland kregen op 2 april een warm welkom bij Hippekoeien. Het melkveebedrijf van Karolien Hupkes en haar broer Dick was achtergrond voor het maken van een lipdub. In korte tijd werd een script gemaakt en werd flink geoefend. Een lipdub wordt in één keer opgenomen en al na twee opnames kon het eindproduct bekeken worden. Het resultaat van een hilarische avond staat inmiddels op de site www.mkbmontferland.nl.

 

Liefhebbers konden na de lipdub mee met een rondleiding over het bedrijf, dat gebruik maakt van de meest moderne technologie. Aan het melken en uitmesten met een robot komt nauwelijks een mensenhand te pas. Zonnepanelen voorzien het bedrijf van energie. Moderne software zorgt ervoor dat alle gegevens geregistreerd worden en uit te lezen zijn. Toch is het uiteindelijk het deskundig oog van Dick Hupkes dat waakt over het welzijn van de koeien.

 

Na afloop van de lipdub en de rondleiding bleef het nog lang gezellig. Eddie en Sabine Reulink van Feestverhuur/Catering Didam zorgde voor een drankje en wat lekkers tijdens de netwerkborrel. Het bedrijf van Sabine verzorgt catering van een culinair hapje tot een compleet verzorgd feest, met daarbij alle benodigdheden, van een gebaksvorkje tot complete feesttent.

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland