In november 2010 spraken Marja Blok, Hans Gepkens en Edwin Sap af bij Jan&Jan om over de oprichting van een netwerkorganisatie voor ondernemers te praten. Het gesprek begon met het idee een soort open koffie in Didam te organiseren. Al heel gauw ging het over breder trekken, het volledige MKB in Didam bereiken en benaderen. En hoewel er alleen maar koffie gedronken werd, was uiteindelijk de conclusie dat alle ondernemers in Montferland benaderend zouden worden. De plannen werden verder uitgewerkt en vrij snel daarna werd besloten tot oprichting van MKB Montferland. Op 3 december werd de oprichtingsakte bij de notaris getekend. De eerste activiteit van MKB Montferland was de Nieuwjaarsreceptie in 2011.

 

,,Er moet een sfeer ontstaan waarin je eerst in je eigen omgeving kijkt als je iets nodig hebt.” Dat waren woorden die MKB Montferlandvoorzitter Edwin Sap in 2010 uitsprak over de oprichting van de Montferlandse ondernemersvereniging.

 

Vijf naar na de oprichting is dit nog steeds een van de doelstellingen van MKB Montferland. Elkaar tijdens netwerkavonden beter leren kennen om zo tot samen zakendoen te komen. Onder het motto ‘over de bult’ is meer samenwerking ontstaan tussen ondernemers uit de voormalige gemeenten Bergh en Didam. Inmiddels telt MKB Montferland bijna 230 leden.

 

Deze successen worden gevierd op de plaats waar het allemaal begon, bij Jan&Jan in Didam. Op donderdag 3 december viert MKB Montferland hier het 5-jarig jubileum. Een drankje, een hapje en de band Storm omlijsten de avond. Deze feestavond is alleen voor leden van MKB Montferland en partners.

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland