“De haring is natuurlijk lekker, maar de waardering die daarmee wordt uitgesproken, stellen we nog meer op prijs”, waren de woorden van brandweercommandant Martin Jansen, toen de hulpverleners van Montferland op maandag 22 juni getrakteerd werden op haring. De eer om uit te delen viel te beurt Edwin te Booij van Arbo Grensservice en Bennie Fielt van het gelijknamige autobedrijf. Zij wonnen de veiling van het vaatje haring tijdens de jaarlijkse barbecue van MKB Montferland. Het vaatje werd beschikbaar gesteld door Vishandel Wennekes uit ‘s-Heerenberg.

De ondernemers wilden met dit gebaar brandweer-, politie- en ambulancemedewerkers een hart onder de riem steken. Hulpverleners krijgen helaas steeds vaker te maken met agressie. Met het uitdelen van de haring zeggen de MKB Montferland-leden “handen af van onze hulpverleners”.

De opbrengst van de veiling brak het record. € 1545,- gaat naar de Mariabasisschool in ’s-Heerenberg. De school schaft met het bedrag onderdelen voor een 3D printer aan, die vervolgens door scholieren zelf gebouwd zal worden.

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland