Op 3 november konden leden van MKB Montferland proeven van heerlijkheden die andere leden van de ondernemersvereniging hadden meegebracht. Het zou een proeverij van hapjes worden, maar diverse malen hoorden we: “ik had beter vooraf niet kunnen eten”.

Bij de familie Van der Knijff (Van de Kaasplank) kon je kaas in pure vorm en verwerkt in hapjes proeven. Marijke Berntsen van Dongelmans Chocolaterie had verschillende lekkernijen van chocolade bij zich. De familie Gesthuizen (Jan&Jan, Steak’m, Plok) bracht heerlijke soepjes mee. Marcel en Judith Beekman van De Dèèl trakteerden ons op broodjes met pulled pork en HCR’t Heuveltje, waar we deze avond ook te gast waren, had een compleet wildbuffet opgesteld.

Voorafgaand aan de proeverij hield Bart Jan Krouwel een bevlogen toespraak over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De oprichter van de Triodosbank en later directielid van de Rabobank woont tegenwoordig in Didam. De belangrijkste boodschap van Bart Jan Krouwel was dat ook kleine ondernemers Maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen. Daarbij moeten ze onderling samenwerking zoeken.

Een onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Sylvia Verhaar vertelde over de Montferlandse Uitdaging en hoe Verenigingen en Stichtingen daar het Bedrijfsleven vinden en omgekeerd. Sponsoring van vrijwilligersorganisaties hoeft geen eenrichtingverkeer te zijn. Opwww.montferlandseuitdaging.nl vinden vraag en aanbod aansluiting.

 

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland