Als ondernemer kun je de tijd nemen om na te denken over een moeilijke beslissing. Je kunt voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en nadenken over de gevolgen. Als scheidsrechter heb je een paar seconden tijd en een foute beslissing heeft grote gevolgen voor het verloop van de wedstrijd of zelfs voor het hele toernooi.
 
Björn Kuipers liet ons verschillende spelsituaties zien, vanuit verschillende hoeken. Daarbij stelde hij ons de vraag wat onze beslissing zou zijn. En dat bleek niet gemakkelijk, zeker niet omdat je vanuit je eigen gezichtspunt niet altijd het juiste overzicht hebt. En dat betekent dat je blindelings moet vertrouwen op de mensen waarmee je samenwerkt.
 
Om teamwork draait het ook in de supermarkt waarvan Björn Kuipers eigenaar is. De Jumbo XXL in Oldenzaal werd op 1 december uitgeroepen tot de beste Jumbo van Nederland. En dat terwijl de winkel pas in juni 2015 heropende als Jumbo, na jarenlang onder de vlag van C1000 te hebben gefungeerd.
 
Alle leden van MKB Montferland kregen een gesigneerd exemplaar van het boek van Björn Kuipers. Het boek is te koop voor € 19,90. De opbrengt van dit boek gaat naar ‘De club van 100’. De oprichter van deze stichting is Marc Benninga, kinderarts maag-darm-leverziekte in het AMC. Het dochtertje van Björn is onder behandeling bij deze arts.
 
Na afloop van het verhaal van Björn Kuipers was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken.
 
De foto’s zijn gemaakt door Dies Goorman.

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland