De veiling van het eerste vaatje haring tijdens de jaarlijkse barbecue van MKB Montferland kende twee winnaars. Het laatste bod werd gelijktijdig uitgebracht door Edwin te Booij van Arbo Grensservice en Bennie Fielt van het gelijknamige autobedrijf. Op 22 juni zullen deze heren de haring uitdelen aan hulpverleners in de gemeente Montferland. De ondernemers willen hiermee brandweer-, politie- en ambulancemedewerkers een hart onder de riem steken. De opbrengst van de veiling brak het record, € 1545,- gaat naar de Mariabasisschool in ’s-Heerenberg.

 

De school schaft met het bedrag onderdelen voor een 3D printer aan, die vervolgens door scholieren zelf gebouwd zal worden. Schooldirecteur Henk Wijnholts kon het bedrag meteen in ontvangst nemen.

 

Zo’n 200 ondernemers uit Montferland genoten gisteren van een bijzondere barbecue bij Partycentrum De Dèèl. Judith en Marcel Beekman hadden gezorgd voor mooie grote stukken vlees, die door de keukenbrigade en Harm Jan de barbecueman werden bereid. Lekkere beenham, kip en entrecote en ook aan de visliefhebber en vegetariër was gedacht. Hoewel het droog bleef, konden de bezoekers wel beschutting tegen de wind vinden in de grote feesttent. De band JJETT zorgde voor de muzikale omlijsting. Jawiku stelde gratis het podium ter beschikking.

 

Het vaatje haring is beschikbaar gesteld door Vishandel Wennekes. Pas vanaf 18 juni mag Dave Wennekes de haring op de markt verkopen. Vanaf die datum kunt u ook in zijn winkel aan de Weteringstraat 1 in ‘s-Heerenberg terecht.

 

Meer weten over MKB Montferland? Kijk dan op www.mkbmontferland.nl.

 

Op de foto: Voorzitter Edwin Sap reikt symbolisch het vaatje haring uit aan Bennie Fielt en Edwin te Booij

De foto is gemaakt door Dies Goorman

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland