Het duurt weliswaar nog even voordat de eerste Hollandse Nieuwe aan land komen, maar MKB Montferland veilde tijdens de jaarlijkse BBQ op 4 juni, bij Gasterije de Heereboer in Zeddam, toch vast het eerste vaatje. Ondernemers konden gedurende een vooraf bepaalde tijd € 5,- of een veelvoud daarvan deponeren. De ondernemer die bij het afgaan van de wekker het laatst een bedrag doneerde was de winnaar. Toen de tijd verstreken was bleek er nog zoveel animo te zijn dat er een tweede vaatje werd geveild.

 

Opbrengst voor Kolstedeschool in Beek
Juf Betty Gerritsen van de Kolstedeschool vroeg of MKB Montferland de opbrengst van het eerste vaatje aan haar school wilde schenken. Met het oog op de fusie met de Martinusschool in Loerbeek en aandacht voor het Techniekpact, dat onlangs tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs werd gesloten, is de school van plan materiaal aan te schaffen waarmee kinderen op speelse en leerzame manier in contact kunnen komen met techniek.

 

Twee winnaars
De eerste veiling werd gewonnen door Jan Willem Kuster van Jawiku Partyverhuur en de tweede door Frank Gesthuizen van Jan&Jan, beiden uit Didam. Zodra de haring binnen is, zullen de winnaars deze uitdelen bij Zorgcentrum Gertrudis in ‘s-Heerenberg.

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland